Брускети с домашно прясно сирене

Предястие или мезе

2.33 от общо 3 гласа
30 мин.
Необходими продукти

за сиренето:
500 мл прясно мляко
250 мл животинска сметана
2 с. л. сок от лимон
1/2 ч. л. сол
за брускетите:
1 хляб с квас
100 г сирене „Пармезан“
1/4 връзка див лук
1/4 връзка копър
1 малка скилидка чесън
1/4 ч. л. сух риган
1 щипка сухо чили (без семки)
сол и черен пипер на вкус
студено пресован зехтин за поливане
за салатата:
250 г микс от зелени салати
3 с. л. студено пресован зехтин
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Млякото и сметаната се овкусяват със солта и се загряват.

Щом кипнат, се дърпат от котлона и се налива лимоновият сок. Оставя се да престои 1–2 минути, така че сместа да се пресече и след това се прецежда през марля и цедка за една нощ.

Чесънът се стрива на паста. Копърът и лукът се наситняват. В купа се разбъркват прясното сирене, копърът, лукът, чесънът и риганът. Овкусява се със сол, черен пипер и чили.

Хлябът се реже на филийки и се запича на загрята плоча. Филийките се намазват със зехтин и след това с овкусеното сирене. Накрая се поръсват с настърган пармезан.

От горчицата, лимонов сок, зехтина и сол на вкус се прави дресинг. С него се овкусяват листните зеленчуци. 

Брускетите се сервират със салатата.

Брускети с моцарела
Вкусните италиански братовчеди
Чеснови брускети с домати, тиквички и маслини
Брускети с домати
Домашни брускети

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти