Апетитно предястие за шестима

Кростини с пилешки дробчета

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1–2 багети
500 г охладени пилешки дробчета
60 мл олио
20 г пресен джинджифил
4 скилидки чесън
1/2 връзка кориандър
1 червена чушка
1 глава лук
2 с. л. соев сос с малко сол „Kikkoman“
2 с. л. кетчуп
1 с. л. сос „Терияки“
зехтин за поливане

Начин на приготвяне:

Дробчетата се почистват и се нарязват наедро. 

Чесънът и джинджифилът се смилат в чопър, а чушката се нарязва на кубчета.

Лукът се реже наситно и се запържва в олиото до златисто. 

Изважда се и в същия съд на няколко пъти се запържват дробчетата. 

Връща се лукът, прибавят се чесънът, джинджифилът и чушката. 

Наливат се кетчупът, соевият сос и сосът „Терияки“, готви се за кратко и се отстранява от котлона. 

Хлябът се реже на филийки, полива се със зехтин и се запича до златисто в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Върху всяка филийка се поставят дробчетата със сос.

Кростините се гарнират с листа кориандър.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти