Задушено с агнешко и тиква

Бърза идея за основно

Задушено с агнешко и тиква
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

300 г тиква

2 ч.ч. гореща вода

1 глава лук

2 домата

3 с.л. масло

300 г агнешко месо

сол и черен пипер

щипка смлян кимион

щипка канела

1 връзка копър

шепа прясна мента

Начин на приготвяне:

Обелете резена тиква и го нарежете на малки, правилни правоъгълничета. Сложете ги в тенджера и ги залейте с вряща вода. Захлупете и варете 20 минути.

Обелете и нарежете лука на тънки получесеци. Доматите нарежете първо на ивички, а след това на ромбчета, като отстраните меката им вътрешна част.

Разтопете 1 с.л. масло в тенджера и добавете парченцата сварена тиква в него. Добавете 4-5 с.л. от водата, в която се е варила тиквата. Захлупете тенджерата и задушете до изпаряване на течността.

В тиган разтопете 2 с.л. масло и запържете лука до омекване. След това добавете месото, нарязани на малки кубчета и разбъркайте. Щом месото промени цвета си, добавете половината домати и овкусете със сол, черен пипер, кимион и канела. Разбъркайте.

Пресипете сместа с месото на дъното на тенджера. Върху него подредете целите стръкове копър и листата мента, а върху тях парченцата тиква. Най-отгоре подредете останалите нарязани домати. залейте всичко със соса на тиквата. Захлупете и варете на слаб огън 3-5 минути.

Още идеи с агнешко:

Агнешко филе с бадемова коричка

Агнешко печено с дроб сарма

Задушено лимоново агнешко

Агнешка мусака с коприва и картофи

Агнешки котлети с джоджен и лимон

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти