Tас кебап със сметана

Любима рецепта

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2  домата на кубчета
  • зехтин
  • 500 г телешко месо
  • 1 с.л. доматено пюре
  • сол и черен пипер
  • 4 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете лука и чесъна на едро. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.

Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера и запържете лука и чесъна. Щом лукът омекне, добавете нарязаното на кубчета телешко месо /може да използвате пилешко, пуешко или агнешко/. Разбъркайте. Щом месото промени цвета си, добавете доматеното пюре. Разбъркайте и добавете и нарязаните домати. Овкусете със сол и черен пипер.

Съберете месото на купчинка в средата на тенджерата и го захлупете с дълбока порцеланова чиния или купа. Сипете сметаната по ръба на чинията. Захлупете тенджерата и гответе тас кебапа на слаб огън 25-30 минути.

Сервирайте тас кебапа, поръсен със ситно нарязан магданоз и гарниран с бешамел с патладжан.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти