Свински гърди с марината от круши

Лесно предложение точно за сезона

Свински гърди с марината от круши
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

750 г свински гърди 
1 с. л. захар 
2 с. л. олио 
2 с. л. сусамово семе 
3–4 с. л. бяло вино 
6 с. л. соев сос 
1 стрък пресен лук 
2 скилидки чесън 
2 резена джинджифил 
1/2 круша 
1 ч. л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

Чесънът се счуква със солта, добавя се джинджифилът и се стрива с олиото.

Крушата се пюрира, сипва се соевият сос и отново се пюрира. Слагат се счуканите чесън и джинджифил, сусамовото семе, сусамовото олио и сол. Налива се бялото вино, добавят се пресният лук и захарта и всичко се пюрира.

Маринатата се нанася върху свинските гърди и месото се оставя да отлежи така 3–4 часа. Маринованите гърди се подреждат в тава, върху която има решетка. В тавата се налива 1 пръст вода и се пече 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

След това температурата се намалява на 160 градуса и печенето продължава още 30–50 минути, в зависимост от дебелината на гърдите. В средата на печенето гърдите се обръщат и се намазват с останалата марината.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти