Свински гърди

С качамак от семолина

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

800 г свински гърди без кост

500 мл бира

100 г мисо паста

80 г кафява захар

сол и черен пипер на вкус

За качамака:

200 г семолина

500 мл пилешки бульон

500 мл прясно мляко

150 г краве масло

1 стрък мащерка

0.5 с.л. пушен червен пипер

200 г краве сирене

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разбъркайте мисо пастата с 200 мл вода и захарта. Щом захарта се разтвори, налейте бирата.

Поръсете цяло парче свински гърди със сол и черен пипер. Не прекалявайте със солта, защото мисо пастата е солена. Залейте с бирената смес. Покрийте с хартия за печене. Завийте и с алуминиево фолио и притиснете с нещо тежко. Печете на 100 градуса за 8-10 часа. Оставете да се охлади.

За качамака кипнете бульона с прясното мляко и наситнена мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.

Сипете гриса и бъркайте енергично. Гответе при постоянно бъркане около 5 минути. Дръпнете от огъня и прибавете 50 г от маслото. Разбъркайте.

Загрейте останалото масло. Дръпнете от котлона и поръсете с пушения пипер.

Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган (не е необходимо да се слага мазнина). Сервирайте качамака с месото, натрошено сирене и масло с червен пипер.

Прочетете още:

Пържолки с глазура
Любими традиционни рецепти
Свински пържоли с червен лук
Домашна шунка
Свински пържоли на тиган

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти