Сандвич с омлет и прошуто

Идеалната питателна закуска

4.5 от общо 4 гласа
20 мин.
Необходими продукти

хляб тостерен - 4 филии 

яйца - 3 бр  

домати - 1 бр  

масло - 20 гр  

прошуто - 4 парчета  

чедър или друго жълто сирене - 4 парчета 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Как примамливо звучи само – сандвич с омлет и прошуто. А като добавим към него и чедър и пресен домат. Ммммм! Чудо! Представяте ли си го за закуска? Засища толкова, че няма да помислите за ядене до следобед. Но това е само при едно условие – да можете да ядете толкова питателна храна сутрин, подчертават от Mate Kitchen.

Ако стомахът ви следва максимата, че закуската е най-важното хранене за деня, поглезете го с този сандвич. Ако ли не, може да го оставите за късна закуска, а защо не и за обяд, че дори и за вечеря. На всички понякога ни се иска да не готвим, а да си направим нещо набързо, но все пак апетитно.

Тази версия на сандвич с прошуто на Mate Kitchen не е просто две филийки хляб или някаква питка с разнообразни добавки между тях. Тук хлябът се напоява в разбитите яйца, така че сочният омлет буквално го обгръща. Чедърът се отпуска от топлината, доматите се задушават леко, като същевременно с това запазват свежестта си. Ако искате, може да добавите листа прясна рукола. Тя се комбинира много добре с прошутото и добавя пикантност на сандвича. Определено ще му дойде добре.

Добре на вкусния сандвич с омлет и прошуто ще му дойде и чаша бира. Може би и картофки – зависи колко сте гладни, сос по желание или пък малка салата. Така ще стане истинско угощение.

Начин на приготвяне:

1. Счупете яйцата в купа, овкусете със сол и черен пипер и разбийте добре.

2. В тиган разтопете маслото, излейте разбитите яйца и върху тях наредете филийките хляб, като ги напоите и от двете страни.

3. След като омлетът се запече от долната страна, обърнете и върху хляба подредете нарязания на кръгчета домат, чедъра и прошутото. Прегънете, запечете за още няколко минути, извадете и сервирайте.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа чедър, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти