Риба в тесто

Вкусна идея за двама

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 500 г. филе сьомга, без кожа, почистено от кости
  • сол
  • 2 с.л. олио
  • 2 листа бутер тесто
  • 2 с.л. брашно
  • 2 жълтъка
  • За пълнежа между филетата риба:
  • 4 стръка праз, нарязани на ситно
  • вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 150-200 мл. сметана за готвене

Начин на приготвяне:

Сложете тиган с мазнина да загрее. Отрежете 4 равни парчета от рибата.

Запечатайте всяко едно в тигана за по няколко секунди, като ги посолите. Извадете ги.

В същия тиган сложете праза заедно с водата, солта и захарта. Задушете го и когато водата изври добавете сметаната и кърито на прах. Изчакайте тя да заври и да направи праза леко кремообразен. Сосът трябва да е гъст- да няма водна част.

Дръпнете сместа от котлона. Вземете листовете тесто и ги разточете като използвате брашното.

Върху единия лист в средата сложете едно от парчетата сьомга, отгоре от охладения кремообразен праз, а върху тях още едно парче риба. Затворете с друго парче от тестото като между двете намажете малко жълтък, който ще послужи за лепило.

След запечатването на пакетчетата намажете отново с жълтък и с лъжица направете „ Люспи“. Изпечете на 160 градуса за 40 мин. в тава с хартия за печене. Сервирайте с подходяща салата.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти