Поширана пъстърва с пресен лук

Лесна и интересна рецепта в азиатски стил

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

4 пъстърви
100 мл оризово вино „Мирин“
100 мл светъл соев сос
50 мл олио
50 г пресен джинджифил
1 връзка пресен лук
2 с. л. захар

Начин на приготвяне:

Рибите се филетират. Кожата се отстранява.

Джинджифилът се реже на шайби.

В купа се смесват соевият сос, виното, захарта и 100 мл вода, разбърква се, прибавя се и джинджифилът. Сместа се сипва в тава и се кипва. След това котлонът се изключва. 

В течността се пускат рибните филета, поръсват се с нарязания пресен лук, съдът се похлупва и филетата се оставят за 8–10 минути, да се пошират. Изваждат се в чинии.

Джинджифилът се изважда, подсушава се, запържва се в олиото и се отстранява.
Рибата се залива с врялото олио. Сипва се и малко от получения при готвенето бульон, и се сервира. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти