Патладжани обувки

Рецепта по калъп

Патладжани обувки
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1-2 патладжана
1/2 глава кромид лук
1 домат
1/2 супена лъжица галета
1/2 супена лъжица кашкавал за поръсване
1 яйце
1/2 супена лъжица ситно нарязан магданоз
зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Разрязваме патладжаните на две по дължина, издълбаваме вътрешната част, след което я нарязваме на ситно.

Бланшираме патладжаните във вряща вода за няколко минути, докато омекнат.

После ги отцеждаме и ги подреждаме в тава, намазана с масло. Овкусяваме ги със сол и черен пипер.

В сгорещена мазнина запържваме наситненият лук и накълцани домати, магданоза, вътрешността на патладжаните, солта и черният пипер. Оставяме сместа на бавен огън, докато течността напълно се изпари.

Яйцето пък разбиваме с кашкавала и ги прибавяме към останалите съставки за плънката, с която накрая напълваме патладжаните.

Оставяме ги да се пекат за един час в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Малко преди да ги извадим от печката, ги поръсваме с кашкавал.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти