Паста на фурна по неаполитански

С аромат на босилек

1.67 от общо 6 гласа
60 мин.
Необходими продукти

800 г домати на кубчета (от консерва)
500 г сирене „Моцарела“ (топки)
400 г макарони
50 г каперси
1 връзка босилек
6 филета аншоа
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 малка глава лук
1 морков
50 мл зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът, целината и морковът се обелват и се нарязват на много ситно. Запържват се в зехтина. 

Наливат се доматите и се готви 15 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер. По желание се добавя щипка захар. 

Пастата се сварява в подсолена вода до степен ал денте. Отцежда се и се прехвърля в тава за печене, намазана със зехтин. 

Половината от моцарелата се нарязва на кубчета, останалата – на шайби. Каперсите се накълцват. Аншоата се реже на кубчета. 

Малка част от босилека се заделя за сервиране, а останалият се наситнява. 

Пастата се залива с доматения сос. Поръсва се с каперсите и босилека. Добавят се аншоата и кубчетата моцарела. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. 

Покрива се с шайби моцарела и се запича около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор – до златисто. Сервира се с листенца босилек.

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти