Палачинка със зеленчуци и колбас

🥚🥚🥚

4 от общо 1 гласа
Необходими продукти

1 тиквичка

1 морков

300 г зеле

3 стръка пресен лук

1 ч.ч. брашно

1 яйце

1 ч.л. бакпулвер

50 мл зеленчуков бульон (вода)

2 кренвирша

100 г крем сирене

60 мл зехтин за намазване

магданоз за поръсване

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Настържете моркова и тиквичката на едро ренде. Посолете ги и ги оставете за кратко - 5-10 минути, да пуснат вода и леко да омекнат.

Нарежете зелето на много тънки ивици и го разбъркайте в купа с наситнения лук. Добавете яйцето, бакпулвера, брашното, сол на вкус и студения бульон.

Отцедете моркова и тиквичките, прибавете ги в купата с останалите съставки и разбъркайте.

Загрейте малко зехтин в тиган. Нарежете кренвиршите на тънко. Сложете половината от тях на дъното на тигана, отгоре изсипете половината смес, сложете капак и гответе на слаб огън 10 минути.

Махнете капака, обърнете палачинката с помощта на чиния, ако е нужно в тигана сипете малко зехтин. Гответе още 2-3 минути. По същия начин пригответе и втората палачинка.

Гарнирайте с крем сирене и наситнен магданоз.

Прочетете още:

Яйца в картофени гнезда
Омлет – яйца и въображение
Апетитен омлет
Мини омлетчета за закуска
Омлет със сьомга
Здравословен омлет

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти