Леща с поширани яйца

Интересна безмесна идея

3.5 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

300 г черна леща (белуга)
200 г краве сирене
100 г бейби спанак
50 мл зехтин
4 яйца
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 глава резене
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Лещата се вари във вода до готовност, след това се отцежда. 

Лукът и резенето се нарязват на кубчета и се запържват в зехтина. Щом омекнат, се добавя наситненият чесън. 

Запържва се за кратко и се сипва доматеният концентрат. 

Разбърква се, добавя се спанакът и се пържи 1–2 минути. Сипва се сварената леща, овкусява се със сол и черен пипер и съдът се дърпа от огъня. 

Яйцата се пошират в подсолена вода с оцет под точката на кипене. Жълтъкът трябва да остане рохък. 

Лещата се сервира с яйцата, натрошено сирене и по желание – с препечен хляб.

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти