Конкильони с пиле и сирена

С щипка индийско орехче

1 от общо 2 гласа
120 мин.
Необходими продукти

250 г  паста конкильони

1/2 пиле

2 скилидки чесън

150 мл течна животинска сметана

100 г синьо сирене

50-100 г пармезан

100 г спанак

30 г краве масло

сол и черен пипер на вкус

За соса:

600 мл прясно мляко

2 с.л. брашно

2 с.л. краве масло

1 щипка индийско орехче

сол на вкус

рукола за сервиране

Още новини:

Сварете пилето до готовност. Почистете от кожата и костите. Нарежете на кубчета.

Сварете пастата според указанието на опаковката. Охладете под течаща студена вода и хубаво отцедете.

За пълнежа в масло запържете за кратко накълцания чесън. Прибавете спанака, свареното пиле, сирената, сметаната, сол и пипер на вкус. Гответе докато се сгъсти.

Напълнете конкилионите със сместа.

За бешамела в касерола загрейте масло, запържете в него брашното до златисто, тогава налейте млякото и бъркайте, докато се сгъсти. Овкусете със сол и индийско орехче и дръпнете от котлона.

На дъното на тава сложете от бешамела, подредете пълнените миди, сложете върху всяка по малко бешамел, по желание поръсете с настърган пармезан.

Запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Сервирайте с рукола.

Съвет: Бульонът от варенето на пилето прецедете и съхранявайте във фризер.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Други рецепти:

Салата скариди с домати
Желе от розов грейпфрут, портокал и скариди
Паеля

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти