Дробчета с карамелизиран лук

Вкусно основно само за няколко минути

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

600 г охладени пилешки дробчета
100 мл ликьорно вино „Мадейра“
100 мл пилешки бульон
50 г краве масло (студено)
3 глави лук
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 твърдо сварено яйце
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се реже на тънки шайби и се запържва на умерен огън в половината от олиото. Подправя се с щипка сол и черен пипер и се готви, докато омекне и се карамелизира.

Прехвърля се в съд за сервиране.

Дробчетата се почистват и се подсушават, запържват се в останалото олио. Когато са готови, се изваждат при лука.

Тиганът се деглазира с виното, налива се бульонът, добавят се мащерката и дафинов лист, и сосът се оставя да се сгъсти. Дърпа се от огъня и се монтира със студеното масло.

Готовият сос се излива върху дробчетата и лука. Поръсва се с накъсана мащерка.

Ястието се сервира с нарязано на лодки яйце.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Как да си направим пилешки пастет

Пълнено печено пиле по селски

Терин от гъши дроб с ябълков чипс

Бърза рецепта за дробчета само с два продукта

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти