Пълнено печено пиле по селски

Пълнено печено пиле по селски

Пълнено печено пиле по селски
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1 пиле
3 глави червен лук
100 г пилешки дробчета
200 г кълцана наденица
40 г краве масло
4 стръка магданоз
1 стрък салвия
2 стръка розмарин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

За хляба:
250 г брашно от елда
200 мл прясно мляко
2 яйца
20 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Пилешките дробчета и наденицата се нарязват.
2. Смесват се с наситнения магданоз, сол и черен пипер по желание (зависи от това, колко е подправена наденицата).
3. Пилето се пълни със сместа и се затваря с шишче или клечки за зъби. Овкусява се със сол и черен пипер.

4. Запържва се от всички страни до златисто в предварително загрято масло.
5. Премества се в тава, слагат се нарязаният наедро лук, салвията, мащерката, розмаринът, налива се 1 ч. ч. вода, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 1 час и 15 минути, като по време на печенето се маже със сока, който се отделя.
6. В купа се смесват брашното, яйцата, млякото, 1/2 ч. ч. вода, сол и черен пипер. Трябва да се получи малко по-гъсто тесто от палачинково.

7. Изсипва се в широка плитка тава и се намазана маслото за хляба. Пече се за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. (Може да се сложи при пилето).
8. Пилето се разделя на парчета, поднася се с лука, малко от соса и начупен хляб. 

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти