Бабина яхния с пилешко месо

Всяко семейство има собствена рецепта, но днес ви предлагаме да изпробвате тази

Бабина яхния с пилешко месо
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
150 мин.
Необходими продукти

1 пиле (около 1,6 кг)
400 г пащърнак
200 г глава целина
1 скилидка чесън
1 картоф
200 мл животинска сметана
2 глави лук
1 дафинов лист
1 морков
3 с. л. зехтин
1 стрък праз (бялата част)
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Всяко семейство има собствена рецепта за яхния с пилешко, но днес ви предлагаме да изпробвате тази.

Пилето се сварява в голямо количество вода, заедно с дафиновия лист, едната глава лук и моркова, нарязани наедро, като от време на време се отпенва. 

Когато е готово, се изважда от бульона, охлажда се леко, кожата и костите се отстраняват, а месото се нарязва на големи парчета. 

Пащърнакът, целината и картофът се обелват и се нарязват на малки кубчета. 

Чесънът, останалият лук и празът се наситняват. 

Зеленчуците, с изключение на картофа, се запържват в зехтина на умерен огън, докато леко омекнат, без да се карамелизират. 

Добавя се картофът, налива се пилешкият бульон и се подправя със сол и черен пипер. 

Оставя се да къкри на умерен огън, докато зеленчуците омекнат. След това се пасира и се налива сметаната. 

Поръсва се с индийското орехче и се слага месото от пилето. 

Яхнията се готви още 5 минути на слаб огън и е готова. Може да се поднесе както топла, така и студена.

Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Запеканка със спанак
Запеканка с извара
Шарена запеканка
Запечени сиренца със спанак и яйце

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент