Ароматна лазаня с два вида сос

С полъх от Италия

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

кори за лазаня
300 мл. доматен сос
200 гр. шунка
200 гр. кашкавал
50 гр. настърган кашкавал

За соса Бешамел:
60 гр. масло
3 с. л. брашно
800 мл. прясно мляко
индийско орехче
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

За направата на соса са необходими три основни съставки масло, брашно и прясно мляко.

Разтопяваме маслото и запържваме брашното в него. Добавяме млякото и подправките.

Нарязваме кашкавала не филийки и подреждаме лазанята в тава.

Започваме с доматения сос, върху него корите за лазаня, Бешамела, шунката и кашкавала, отново корите, докато продуктите не свършат.

За финал поръсваме корите с Бешамел и кашкавал. Покриваме с фолио и печем на 180 градуса 35 минути.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Сходни рецепти:

Лазаня със спанак и печурки
Щедра лазаня
Лазаня с тиквички и моцарела
Лазаня с кайма
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти