Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна

Лесна рецепта за ценители

Маринована агнешка плешка с пролетни зеленчуци на фурна
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 агнешка плешка
200 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
1 ч.л. медена горчица
1 с.л. пушен червен пипер
2 стръка джоджен
сол и пипер меланж на вкус
за зеленчуците:
1 кг дребни пресни картофи
1-2 връзки моркови
2 връзки пресен лук
2 връзки пресен чесън 

Начин на приготвяне:

Върху месото се правят прорези. Поръсва със сол и пипер меланж от всички страни. Чесънът се стрива на паста с малко сол. Сушените домати се накълцват, а джодженът се наситнява. 

Сметаната, горчицата, пушеният пипер, доматите, джодженът, чесновата паста, солта и пипера се разбъркват. Плешката се намазва със сместа от всички страни и се оставя да се маринова в хладилник за 1 - 2 часа. 

Зеленчуците се почистват, нарязват се на едри парчета и се слагат в тава, покрита с фолио и хартия за печене. Наливат се 200 мл вода. Отгоре се слага мариновата плешка. 

Завива се с хартия за печене и фолио, така че да се получи пакет. 
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (зависи от големината на плешката).

Още рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти