Шоколадови тарталети

Неделна глезотия

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

За тестото:

180 г брашно

50 г пудра захар

75 г студено масло

1 пакетче ванилия

1 щипка сол

1  яйце

За ганаша:

300 г натурален шоколад (70% какао)

50 г масло

20 мл уиски

220 мл течна животинска сметана

За меренга:

150 г захар

3  белтъка

1 щипка кремотартар

50 г малини

Начин на приготвяне:

За тестото разбъркайте брашното със захарта, солта и ванилията в блендер или кухненски робот. Добавете маслото и смелете до получаването на трохи. Чукнете яйцето и пак смелете до получаването на топка тесто. Оформете диск, завийте го с прозрачно фолио и го приберете в хладилник за 30-40 минути.

Разточете тестото върху набрашнен плот. Изрежете кръгове с големината на формичките за тарталети. Поставете изрязаното тесто във формите и го надупчете с вилица. Приберете в хладилник за 30 минути. След това покрийте с кръгчета хартия за печене и сипете морска сол върху нея, за тежест. Печете в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса 15 минути. Махнете хартията със солта и печете до златисто - още 5 минути. Охладете.

Начупете шоколада в купа и добавете маслото. Загрейте сметаната и залейте шоколада и маслото. Разбъркайте, докато те се разтопят и сместа стане гладка и лъскава. Налейте алкохола и отново разбъркайте.

Разпределете ганаша в основите за тарталетите и охладете.

От захарта и около 100 мл вода пригответе захарен сироп. Разбийте белтъците (със стайна температура) с кремотартара. Налейте на тънка струйка сиропа при постоянно разбиване. 

Полученият меренг прехвърлете в пош с накрайник и шприцовайте малки топчета върху всяка тарталета. Карамелизирайте го с горелка. Украсете тарталетите с малини.

Още вкусни рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти