Портокалово-бадемови сладки

Можете да им се насладите в неразумно количество

5 от общо 4 гласа
30 мин.
Необходими продукти

бадемово брашно - 120 гр 

кафява захар или кокосова захар - 50 гр 

бакпулвер 8 грама - 1 пакетче

вода или портокалов сок - 30 мл

портокалова кора - 1 с.л.

сол - 1 щипка

филирани бадеми за украса

Когато гладът за сладко и желанието да се храните (относително) здравословно влязат в сблъсък, си направете една доза от тези портокалово-бадемови сладки. В тях няма никакви животински продукти, няма и глутен, защото се правят от бадемово брашно, захарта е кафява. Това значи, че можете да им се насладите в неразумно количество.

След като си ги направите веднъж, с готовност ще замените традиционните ванилови или канелени бисквити за кафето и капучиното с няколко от тези сладки. С чаша топъл чай също са великолепни. Но ако трябва да сме докрай откровени, не им е нужна напитка, за да си ги хапнете с наслада. А най-хубавото е, че стават за половин час. В тях по великолепен начин се преплитат вкусът и аромата на портокал с деликатността на бадемовото брашно. Стават леки и фини.

Тестото за нашите бадемово-портокалови сладки се бърка с лъжица, и то само колкото да се обединят продуктите. Печенето е десетина минути, затова ви съветваме да не се отделяте от фурната и да се разсейвате с други занимания. Иначе ще ги изгорите, а това ще бъде наистина жалко, защото това са сладки, от които няма да искате да се откажете. За закуска, за следобедно хапване или просто така, без повод.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки в купа и разбъркайте до образуването на хомогенна смес.

2. От така приготвеното тесто с намокрени ръце оформете кръгли бисквитки и ги наредете на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги отгоре с филирани бадеми.

3. Печете сладките на 175 градуса за около 10 минути.

4. Оставете ги да изстинат в тавата и след това ги отлепете от хартията за печене.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти