Печени ябълки с ванилов сос

Гарнирани с хрупкав козунак и лешници

Печени ябълки с ванилов сос
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

6 ябълки (средно големи)
300 ;. ябълков сайдер
50 г кафява захар
1/4 ч. л. канела
80 г краве масло
2-3 филийки козунак
50 г сурови лешници
1/2 ч. л. джинджифил
за соса:
100 мл течна животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар
2 жълтъка
50 мл ром
80 г захар

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Избушете ябълките и ги поставете в тава. Поръсете ги със смес от захар и канела и върху всяка сложете по малко от маслото. Налейте сайдера и изпечете за около 25 минути.

Натрошете на едро козунака в тава. Поръсете с джинджифила и накълцани лешници. Полейте с останалото масло, предварително разтопено.

Печете във фурна на 180 градуса до златисто - за 8-10 минути, разбърквайте периодично.

За соса в метална купа разбъркайте жълтъците, сметаната, бурбонската ванилова захар, рома, 100 мл от течността от ябълките и захарта. Гответе на водна баня, докато сосът се уплътни. Дръпнете от огъня и по желание добавете 1 с.л. масло. 

Поднесете ябълките с ваниловия сос и хрупкавия козунак с лешници.

Още изкушаващи идеи за десерт:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти