Орехова питка

В комбинация с пенливо вино

Орехова питка
Снимка: netinfo
2 от общо 2 гласа

Питка, замесена с орехи, пенливо вино и мед няма как да не ни говори за ритуали и веселби.

Тази рецепта е празнична и много вкусна, но заедно с това е и съвсем здравословна.

Необходими продукти за 4 порции:

3 ч. ч. пълнозърнесто брашно
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. едро счукани орехи
½ ч. л. морска сол
1½ ч. ч. пенливо вино
1 с. л. мед

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява със содата и бакпулвера, връщат се вътре отделените трици и всичко се разбърква с орехите и солта.

2. В средата се оформя кладенче и вътре се сипват виното и медът. Бърка се с дървена лъжица, докато се оформи еднородна смес, която е по-гъста от кексово тесто.

3. Сипва се в малки формички за мъфини или в голяма форма за печене, намазана с олио и поръсена с галета. Слага се да се изпече в загрята фурна на 180˚ С за 20 - 50 мин. в зависимост от големината на формата.

4. Изпечената питка може да се намаже с мед и да се поръси с орехи. На следващия ден е още по-вкусна.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти