Мъфини с праскови и шоколадови пръчици

Не се препоръчват за тези, които пазят строги диети, но на всички останали да им е сладко

Мъфини с праскови и шоколад
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Напоследък тези сладки, малки кексчета набират сериозна гастрономическа популярност и у нас, след като завладяха трапезите в САЩ и солидна част от Европа с голяма лекота. Този факт пък не е никак учудващ, съдейки по десетките вкусови разновидности и бързината на приготвяне, с която мъфините (от френски: ''мек хляб'') достигат до своя готов и изкушаващ ни вид.

И тъй като през август прасковата властва навсякъде из пазарите и хранителните магазини, решихме да я поканим за главно действащо лице в нашата рецепта. Преди да запретнете ръкави е нужно да се снабдите със следните продукти:

за 12 броя мъфини:
1 яйце
половин чаена чаша олио
250 грама кисело мляко
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
2 праскови
1 пакетче шоколадови пръчици или 100 грама настърган шоколад

Приготвяне: Яйцето се разбива с бъркалка заедно с олиото, киселото мляко, содата и захарта. След това едната праскова се нарязва на ситни кубчета и се добавя към сместа. Накрая в играта се включват брашното и шоколадовите пръчици.

Желаният вид на тестото се постига само с 10-15 разбърквания, така че сухите и течните съставки да поемат едни от други.

Идва ред сместа да се разпредели в 12-те хартиени чашки за мъфини (има ги почти навсякъде в търговската мрежа, а за най-запалените почитатели на този десерт се предлагат и тави с форми за мъфини).

В списъка с продуктите ни остана само втората праскова, която смело нарязваме на 12 тънки полумесеца, които забождаме във всяко едно от кексчетата.

Остава само да ги изпечем за около 20-25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти