3 яйца
0.5 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. захар
0.5 ч.ч. брашно
1 шушулка ванилия
1 с.л. масло
1 ч.ч. сладко от ягоди
0.5 ч.ч. пресни или замразени червени плодове
0.5 лимон, сок
1 парче лимонова кора
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разпределете маслото в гнездата на форма за мъфини. Поставете формата в загрята фурна, за да се разтопи.
В купа разбийте яйцата с прясното мляко, захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Накрая добавете брашното и разбъркайте до хомогенност.
Разпределете сместа в гнездата, като пълните 2/3 от тях. Поставете в загрятата на 200 градуса фурна за 10 -15 минути.
В тенджерка сипете сладкото от ягоди, замразените плодове, парче лимонова кора, пръчка канела и лимонов сок. Разбъркайте и оставете сместа да заври.
Напълнете палачинките с прясно приготвеното сладко. Украсете с пресни плодове.
Още за палачинките
- От палачинки, през бухти, до омлет – идеи за неделна закуска
- Традиционни палачинки с нов пълнеж
- 3 рецепти за палачинки от различни краища на света
- Дантелени палачинки