Козуначени зайчета

Симпатични и лесни за приготвяне

2.75 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 доза тесто за козунак
яйце и краве масло за намазване
захар за поръсване

Необходими продукти:

Тестото се разделя на 4 части. Всяка част се разделя на три топки – голяма, средна и малка, и на два еднакви по размер, не много дълги фитила. 

От трите топки се оформя тялото на заека, а от фитилите – ушите. С шиш или клечка за зъби се оформят очите на зайчетата. 

Фигурките от тестото се поставят върху хартия за печене, мажат се с разтопено масло, за да не изсъхват и се оставят да втасат. След това се мажат с разбито яйце, без главите им и се поръсват с кристална захар.

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 30 минути. Охлаждат се.

Съвет: Ако не използвате готово тесто, а си го правите сами, за да приготвите козуначените зайчета ще са ви необходими 1 час и 30 минути и време за втасване на тестото

Трудно ли се меси козунак?

Как да омесим козунак

Най-добрите техники и рецепти за козунак и агнешко

Козунак, който може да направим с една ръка

Козуначен венец - подобрена бабина рецепта

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти