Коледен шоколадов венец

С орехи и череши

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
300 г шоколадов кувертюр
200 г бисквити
200 г орехи
100 г сушени череши (от сочните)
50 г коктейлни череши
1 консерва кондензирано мляко (400 г)
1 ванилия
краве масло за намазване

за украсата:
50 г печени орехи (цели ядки)
50 г коктейлни череши
50 г бял шоколад
5–6 стръка прясна мента
1 белтък
захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Орехите се запичат и се накълцват. Коктейлните череши се разрязват надве.

Бисквитите се натрошават.

Кувертюрът и кондензираното мляко се разтопяват на водна баня и се смесват с бисквитите, орехите, двата вида череши и ванилията. Разбъркват се добре.

Кръгла форма за печене с подвижно дъно (с диаметър 26 см), покрита с пергаментова хартия, се маже с масло. В средата се поставя кутийката от млякото, увита във фолио за свежо съхранение. Сипва се шоколадовата смес. Заравнява се.

Ментовите листа се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Намазват се с белтък и се поръсват с пудра захар от двете страни.

Сушат се в загрята на 80 градуса фурна без вентилатор, така че да не променят цвета си – за по 15 минути от всяка страна.

Венецът се украсява с разтопен бял шоколад, коктейлни череши, орехови ядки и ментови листа. Прибира се в хладилник, за да стегне добре.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Кекс с тахан, сусам и мляко

Двойношоколадов кекс с цял портокал

Бърз кекс с кисело мляко

Ароматен кекс с индийско орехче

Шоколадов кекс с банани

Бисквити от кекс

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти