Кейк с круши и джинджифил

Изкусителен домашен десерт

5 от общо 2 гласа
80 мин.
Необходими продукти

за крушите:
4 круши
80 г захар
50 г краве масло
за тестото:
240 г брашно
125 г краве масло (със стайна температура)
150 г захар
60 г захаросан джинджифил
10 г бурбонска ванилова захар
10 г бакпулвер
180 мл сайдер от круши
1 яйце

Начин на приготвяне:

Крушите се обелват, разрязват се по дължина и се почистват от семките. 

Маслото и захарта се загряват, докато захарта се карамелизира. Слагат се плодовете и се готвят от двете страни. Когато станат карамелени, се отстраняват от котлона.

Подреждат се с отвора нагоре в тава, застлана с пергаментова хартия. Заливат се с отделилия се карамелен сос. 

Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцето, сайдерът, бакпулверът, ваниловата захар, канелата и брашното, и отново се разбива.

Накрая се добавя и накълцаният захаросан джинджифил, и се разбърква. Плодовете се покриват с тестото. Заравнява се. 

Сладкишът се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се от фурната, охлажда се за 10 минути и се обръща.

Други рецепти:

Десерт с круши и бадеми

Френски сладкиш с круши

Печени ябълки с мед на фурна

Кекс с ябълки

Есенен сладкиш с ябълки и грозде

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти