Френски сладкиш с круши

Няма по-сладурско нещо

Френски сладкиш с круши
Снимка: netinfo
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти:
3-4 узрели, средни по големина круши
2 яйца
150 г брашно
100 г захар
100 мл прясно мляко
3 супени лъжици олио
1/2 пакетче бакпулвер
щипка сол

За заливката:
80 г масло
1 яйце
3 супени лъжици захар

Начин на приготвяне:
Обелваме крушите, почистваме ги от семките и ги нарязваме на филийки. В купа разбиваме яйцата с щипка сол. Постепенно прибавяме захарта и разбиваме, докато сместа побелее и увеличи обема си. Смесваме брашното и бакпулвера. Прибавяме ги към яйцата и ги разбъркваме добре с миксера. Накрая изсипваме олиото с прясното мляко и ги добавяме към останалите продукти.

На дъното на формата, в която ще печем сладкиша, поставяме хартия за печене, а страните намазваме с масло. Изсипваме половината от тестото, разстиламе го хубаво и нареждаме парчетата круша. Покриваме ги добре с останалата част от сместа и печем около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Към края на печенето разтопяваме на много слаб котлон маслото, прибавяме към него разбитото яйце, захарта и бъркаме непрекъснато, докато не се разтопи захарта. Много е важно температурата на маслото да не е висока и да се бърка постоянно, за да не се пресече яйцето. Когато изтекат 30-те минути, изваждаме сладкиша от фурната и го заливаме с приготвения сироп.

Продупчваме сладкиша на няколко места с нож или вилица, за да може заливката да попие по-добре. Връщаме сладкиша във фурната и печем още 20 минути.

Когато е готов, го изваждаме от печката и го оставяме да изстине във формата. По желание може да поръсим десерта с пудра захар и карамел.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти