Карамелизирани ябълки с орехи и калвадос

Приготвено за 25 минути

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

2 средно големи ябълки (сорт „Фуджи“)
100 мл подсладено кондензирано мляко
100 мл калвадос
60 г чаени бисквити
50 г сушени череши
40 г орехови ядки
40 г краве масло
4 топки сладолед
1 щипка сух джинджифил

Начин на приготвяне:

Сушените череши се накисват в калвадоса.

Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на едри кубчета. Готвят се в разтопеното масло около 5 минути, докато станат златисти.

Прибавят се черешите с калвадоса и се фламбира.

Когато спре да гори, се добавя кондензираното мляко, разбърква се и когато ябълките леко се карамелизират, котлонът се изключва.

Бисквитите и орехите се накълцват, запичат се на сух тиган и се овкусява с джинджифила.

Ябълките се сервират върху сладолед, поръсени с ореховата смес.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Десерт от детската градина
7 рецепти за постни десерти

Сурово брауни
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Рецепти само с три продукта
Брауни с червено цвекло
Здравословни, шоколадови бонбони

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти