Еклерово руло

Рецепти за парти с Надия

2.5 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За пареното тесто:
200 мл вода
85 г безсолно масло
1 с.л. захар
щипка сол
115 г брашно
3 яйца от всободно отгледани кокошки

За пълнежа:
300 мл сладкарска сметана
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. ванилова паста
4 с.л. солен карамел

За шоколадовия ганаш:
200 г натурален шоколад (70% какао)
100 мл пълномаслена течна сметана

Допълнително:
100 г млечен шоколад

Еклерите са фин и съвършен десерт, а най-хубавото е, че с тях може да се направят много други сладкиши и торти. Днес от 24 Kitchen представят една рецепта за руло с еклери и шоколад, с което определено ще впечатлите и най-взискателните гости у дома.

Начин на приготвяне:

1. За пареното тесто сипете студената вода, нарязаното на кубчета масло, захарта и солта в тенджерка. Оставете сместа да заври и маслото да се разтопи. Изсипете наведнъж брашното и бъркайте енергично, докато се образува гладка топка тесто, която се отделя от стените на съда. Дръпнете от огъня и щом сместа поизстине, постепенно добавете предварително разбитите яйца, при непрекъснато разбиване. Трябва да получите гладко и лъскаво тесто. Ако при загребване с лъжица тестото пада от ней, образувайки триъгълник, значи е готово.

2. Постелете предварително намазнена тава (20х30 см) с хартия за печене и разстелете пареното тесто в нея, с помощта на шпатула. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 30 минути.

3. Обърнете тавата върху чиста разстлана кухненска кърпа. Докато тестото е още горещо го завийте на руло с помощта на кърпата и го оставете увито в нея да изстине напълно.

4. За пълнежа разбийте сметаната с пудрата захар и ваниловата паста до полуплътност. Развийте тестото и разстелете равномерно битата сметана върху него. Върху сметаната разстелете и купешкия солен карамел (може да използвате сладко от мляко с добавена щипка сол). Навийте на руло и поставете върху дъска.

5. За шоколадовия ганаш начупете натуралния шоколад на парченца в купа. Сипете сметаната в тенджерка и оставете да кипне. Залейте шоколада с врялата сметана и разбъркайте внимателно докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Оставете да изстине.

6. Нанесете шоколадовия ганаш на равномерен слой върху рулото. Поръсете с настърган млечен шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти