Домашни еклери, които се топят в устата

С полъх от Франция

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

125 мл. вода
125 мл. прясно мляко
1 ч. л. захар
140 гр. брашно
110 гр. масло
4-5 яйца

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган изсипваме водата, млякото, маслото и захарта. Температурата на котлона трябва да е средна.

Когато заври, изсипваме цялото брашно и бъркаме енергично тестото. Щом то започне да се отлепва от съда, го оставяме да изстине.

Започваме да добавяме яйцата, когато тестото вече е охладено.

Следва оформянето на еклерите и поставянето им в тавичка за печене. Пъхаме ги във фурна за около 25 мин. на 200 градуса.

Докато изстинат, забъркваме крема. 

Направете традиционен крем нишесте, като консистенцията му трябва да е по-гъста, за да не се разтичат еклерите

Когато кремът е готов, напълваме бухналото тесто с него.

По желание може да глазирате десерта.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:
Вкусни лимонови сладки
Здравословни шоколадови бонбони
Шоколадови бонбони за вегани
Весели домашни бонбони
Еклери с плодово пюре

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти