Създадено за Leki

Бургер с македонска наденица Leki

За едно по-вкусно лято, споделено с приятели

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

македонска наденица Leki - 4 бр - 9.45 лв

- питки - 4 бр - 1.49 лв

- домати - 2 бр - 1.12 лв

- микс салати - 1/2 пакет - 1.80 лв

- чеснов сос на вкус

- барбекю сос на вкус

Бургер с наденица, изпечена на скара – да се е зачервила добре, да е станала приятно хрупкава и да е освободила всичките си ухания и вкусове, плюс сочен домат, маруля и чаша студена бира. Обичаме лятото заради неговата непретенциозност. Това, което през студените месеци ни се струва твърде просто и недостатъчно, през лятото е всичко, абсолютната достатъчност.

Когато времето е хубаво, не ни трябва нищо повече от добра компания и огън, на който да метнем месо, наденица, зеленчуци, хляб. Нищо работа, а ни дава толкова много! Храната само овкусява разговорите, шегите, историите, смеха. Важно е, разбира се, да е апетитна и добре приготвена, но не и твърде сложна и изискана.

Ако и на вас ви се приисква понякога да запалите барбекюто и да изпечете на него не сочни пържоли, а сочна наденичка, ето ви идея за бърза и вкусна вечеря – бургер с наденица. Македонска наденица Leki, която е просто несравнима, когато мине през огъня. И това ухание на чубрица… Питки – купени или домашно изпечени, свежи домати и маруля. На нас и това ни стига, но ако искате повече вкус, можете да добавите сосове по ваш вкус – барбекю, кетчуп, чеснов, майонеза, горчица. Може да разнообразите и зеленчуците, въобще импровизациите са не просто допустими, а задължителни.

В крайна сметка бургер може да се направи с всичко – с наденица, с бобено кюфте, с дърпано свинско, с каквото ви душа иска. Важното е на вас да ви е вкусно.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете македонската наденица Leki на продълговати парчета и я изпечете на барбекюто докато се зачерви.
  2.  Разрежете питките през средата. Намажете долната половина с чеснов сос или майонеза, отгоре разпределете от салатата, поставете от нарязаните на кръгчета домати, прибавете 3 или 4 парчета от наденицата, горната част от питката намажете с барбекю сос и захлупете бургера.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти