Бананово брауни с черен шоколад и захар от фурми

Ароматно, с многопластов вкус и различно

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

Продукти

банани - 3 бр. 

яйца - 3 бр. 

какао - 120 гр. 

захар от фурми Пасифлора - 120 гр.

фъстъчено масло - 120 гр.

натурален шоколад - 200 гр.

сода бикарбонат - 1/2 ч.л.

морска сол - 1 щипка

Знаем, че няма да ни откажете парче бананово брауни с черен шоколад. Различно е от всички варианти на брауни, които сте опитвали досега. Ароматно, с многопластов вкус, различно от познатото шоколадово чудо. Този ефект се дължи на микса от съставки, но сред тях изпъква захарта от фурми. Тя, за разлика от бялата захар, има и вкус, и аромат. Определено не е само подсладител.

Това, което е специфичното при захарта от фурми, е, че е необходимо по-голямо количество течност, когато правите сладкиши с нея. Причината за това е, че това всъщност не е захар в традиционния смисъл, а сушени и след това смлени фурми. При досег с течност те се рехидратират и тава променя съотношението между течните и сухи съставки. Ако вече сте опитвали нашите къпкейкове със захар от фурми, сте се убедили лично в това.

Хубавото е, че свикнете ли с тази особеност, ще можете да се насладите на карамеления аромат и вкус на сладкишите, приготвени с нея. И ще разполагате с истинска здравословна алтернатива на бялата захар, по-сладка и с по-ниска калорийна стойност.

Този път приготвихме с нея това бананово брауни с черен шоколад. Тук към карамелените нотки на захарта от фурми се прибавят бананите, какаото, фъстъченото масло и натуралния шоколад. Получава се много плътен и богат десерт, който обаче е приятно балансиран по отношение на сладостта. Може да го поднесете както повелява брауни традицията – с чаша студено прясно мляко и нарязано на квадтратни парчета. Опитахме го и с кафе, вкусът не отстъпва. Просто не подслаждайте кафето.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

 В купа начупете обелените банани и ги пасирайте до пюре. Прибавете яйцата, фъстъченото масло и захарта от фурми Пасифлора.

 Разбийте с миксер до хомогенност, след което добавете содата и морската сол и продължете да разбърквате. Добавете какаото и разбъркайте докато всички съставки се смесят идеално.

 Накрая прибавете начупения на парченца шоколад и разбъркайте внимателно с шпатула.

 Изсипете сместа в тава с размери 25 на 20 см, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 17-18 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти