Лесен трик: защо трябва да слагате дафинов лист в саксиите с цветя

e
Снимка: iStock

Отглеждането на цветя в саксии може да бъде приятно хоби, но понякога се нуждаете от някои трикове, за да гарантирате здрав и красив растеж на растенията.

Опитните домакини прибягват до различни трикове при отглеждането на растения у дома. Един от тях е свързан с употребата на дафинов лист. Но в случая не става въпрос за приготвянето на някаква специална отвара, а за директно поставяне на подправката в саксията.

e
Снимка: iStock


Може би не знаете, че употребата на дафинов лист в цветарството има важна цел. Тази подправка е идеалното средство за отблъскване на насекомите, които обичат да превземат саксиите и често това вреди на цветята ви, дори ги убива.

Ето как точно опитните домакини използват дафиновия лист за тази цел: Всеки лист трябва да се счупи на 2 еднакви части и всяка част да се поставят върху субстрата в саксиите. Специфичната миризма на подправката ще отблъсне летящите вредители и след 1-2 седмици ще забележите, че те са изчезнали напълно.

e
Снимка: iStock

Важно е да се отбележи, че приложението на дафинов лист няма да пречи на поливането и подхранването на цветята ви. Така че, ако искате да се предпазите от неприятни насекоми и да поддържате вашите цветя здрави и красиви, опитайте този лесен и ефективен метод.

Да пречистим тялото си с дафинов лист

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти