Защо кърпата за ръце е най-опасният предмет в кухнята ти?

Кухнята е сърцето на дома, мястото, в което се създават вкусните ястия, които събират членовете на семейството около масата. Но освен това тя е и помещението, в което върлуват огромен брой и всякакви видове бактерии...

Оказва се, че един от предметите, които се срещат в помещението, в което приготвяме храната си, са особено гостоприемни за бактериите. Британският микробиолог Примроуз Фрийстоун назовава няколко смъртоносни заболявания, които може да причини обикновената кухненска кърпа

Микроорганизмите върху кърпата могат да причинят инфекция на дихателните пътища, инфекция на кожата, инфекция на пикочните пътища, инфекция на сърцето, инфекция на очите, инфекция на белите дробове и много други опасни заболявания.

Според Фристоун основната причина за толкова много патогенни микроби е, че кърпите поглъщат много влага и често се оставят някъде в ъгъла мокри и смачкани на топка. Именно постоянната влага създава идеалната среда за развитие на цели колонии от бактерии, за които дори не подозираме.

Сега е времето да ви кажем, че целта на тази статия не е да ви накара да изпаднете в панически страх, а просто да ви предупреди за потенциалните опасности от употребата на кухненските кърпи и да ви накара да вземете мерки. 

Ето какво трябва да направите, за да се предпазите:

Как да се предпазим от бактерии в кухнята?

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти