Тайната на французойката: Защо Коко Шанел обожаваше рускините

Руснаците повлияват на Коко Шанел в различни аспекти от нейния живот и кариера. В мемоарите си тя посвещава цяла глава на връзката си с тях.  

Шанел прекарва много време с аристократи от Русия, а руската култура оказва значително влияние върху нейните колекции. В тях е използвала елементи от народното облекло – шевици и шарки. Тя също така има специална връзка с жените от тази страна, а сега предстои да поговорим по-подробно за това. 

шанел
Снимка: Getty

Габриел Шанел отбелязва, че руските жени се държат добре и знаят как да се обличат. 

Рускините имат всичко: красота, грация, фигури, великолепна коса, красиви ръце и мистериозен външен вид, който придава допълнителен чар.” 

Тя наблюдава с възхищение тяхното поведение, външен вид и начина, по който изглеждат върху тях луксозните кожени дрехи.  

шанел
Снимка: Getty

Способността да изграждат кариера и да оцеляват при всякакви условия също впечатлява модния дизайнер. Този руски талант я вдъхновява да постигне по-голям успех. 

Научих се от рускините как наистина да работя. Не бях мързелива и не правех нещата небрежно, но те ме шокираха. Разбрах, че са гении, защото не се страхуват да дадат всичко в името на творчеството."  

шанел
Снимка: Getty

Според Коко руските жени работят с похвално достойнство. Тя наема жени емигранти да работят като модели и шивачки в нейната модна къща. Дизайнерката остава поразена от готовността им да споделят с другите, тяхната изтънченост и силен характер.  

„Бях просто очарована от рускините. Постоянното споменаване, че „всичко, което е мое, е и твое“ ме остави без думи. Всички славяни имат удивителни отличителни черти, като същевременно остават абсолютно естествени. Дори най-скромните от тях не изглеждат обикновени. 

Приканваме ви да прочетете 10 силни цитати за всяка стилна жена от Коко Шанел:

Силни цитати за всяка стилна жена, която цени себе си и обича живота - от Коко Шанел

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти