Забранената романтика: 3 кралски любовни истории, превърнали се в скандал (Част III)

В историята на кралствата и империите романтиката често среща непримиримо противоречие под формата на обществени норми и семейни очаквания. Вече ви разказахме за трудната любов между Едуард VIII и неговата любима Уолис Симпсън в част I, а в част II ви отведохме чак до Япония, за да разберете повече за трудния брак на принцеса Мако Акишино и Кей Комуро. Сега ви представяме ви още една поразяваща история за забранената романтика, която е превърнала живота на кралските особи в истинско драматично събитие.

Преди да се омъжи за фотографа Антъни Армстронг-Джоунс, принцеса Маргарет се влюбва във въздушния капитан Питър Таунсенд. Новината за брака им е приета враждебно от кралския двор, тъй като младият мъж вече е женен веднъж.  

Питър за първи път вижда принцеса Маргарет в Бъкингамския дворец през 1947 г., докато интервюира баща й, крал Джордж VI. Тогава тя е на 14 години.

Принцеса Маргарет - бунтарката, красавицата... сестрата на Елизабет

Той се жени за първи път през 1941 г., след като се завръща от Индия, където е на държавна служба. Момичето се казва Сесил Розмари Поул и му ражда двама сина - Джайлс и Хюго.   

Година след развода Питър решава да предложи брак на принцеса Маргарет и тя се съгласява. По много показатели Таунсенд е нежелан кандидат за по-малката сестра на кралицата на Великобритания.  

Първо, двамата имат разлика от 16 години, което семейството й смята за немислимо. Плюс това той има развод, който англиканската църква никога не би одобрила. 

Както ръководителите на англиканската църква, така и парламентът се обявяват категорично против брака на принцеса Маргарет с Питър, главно защото той е разведен.   

Все още не е ясно какво в крайна сметка се е случило, но Маргарет в крайна сметка разваля годежа си с Питър Таунсенд. Принцесата прави изявление: „Искам да знаете, че реших да не се омъжвам за полковник Питър Таунсенд”  

Таунсенд приема решението й с голямо достойнство: „Просто нямаше да имам достатъчно сили, за да компенсирам всичко, което тя би загубила заради мен“. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти