Забранената романтика: 3 кралски любовни истории, превърнали се в скандал (Част I)

Вълнуващият свят на кралския дворец често е изпълнен с романтика и интриги, но понякога любовните истории преминават границите на приемливото и се превръщат в интригуващи скандали. Тези скандали не само разклащат основите на кралските семейства, но и остават запечатани в историята като символи на забранената любов. 

Може би най-ярката любовна история в британското кралско семейство е тази на крал Едуард VIII и неговата любима Уолис Симпсън. Британският съд не приема Уолис за съпруга на монарха, тъй като има два брака преди това. 

Първият й брак през 1916 г. е с Ърл Уинфийлд Спенсър, капитан от флота. Двамата се разделят през 1927 г. и година по-късно Уолис се омъжва за втори път за офицер Ърнест Симпсън, с когото се развежда през 1937 г. 

Как принц Хари повтаря историята на крал Едуард VIII

Интересното е, че срещата между Уолис и Едуард се състои през 1930 г. и от този момент влюбените са неразделни. През 1934 г. жената дори се мести при наследника на британския трон, така че всъщност двойката живее в грях, а Уолис изневерява на съпруга си.  

На 20 януари 1936 г., след смъртта на Джордж V, Едуард заема трона само за 10 месеца. Всичко това се случва, защото през декември 1937 г. кралят обявява абдикацията си в името на брака с Уолис, който никога не е приет нито от църквата, нито от кралското семейство.  

Между другото, тогава мястото му е заето от Джордж VI, следващият наследник на короната, който е баща на Елизабет II. Оказва се, че ако Едуард не се беше поддал на забранената любов, сега британското семейство щеше да изглежда съвсем различно. 

През същата година Уолис получава развод от съпруга си и се омъжва за бившия крал. От този момент двойката живее във Франция и Едуард посещава родната си страна само два пъти: за погребението на брат си през 1952 г. и за погребението на майка си, кралица Мери, през 1953 г. Това се случва до голяма степен поради факта, че след като става крал, Джордж VI не приема избора на брат си, считайки абдикацията му за лекомислено предателство.   

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти