Забранената романтика: 3 кралски любовни истории, превърнали се в скандал (Част II)

кей мако комуро
Снимка: Getty

В историята на кралските семейства любовните интриги и скандалите често се преплитат със забранени чувства и неприети решения. В част I ви разказахме за трудната любов между Едуард VIII и неговата любима Уолис Симпсън. Днес ще се отдалечим от Великобритания и ще прелетим чак до Япония, за да ви дадем още един вълнуващ пример за забранена романтика, която е превърнала животите на свързаните души в истинска драма. 

Принцеса Мако Акишино и Кей Комуро се запознават като студенти в Международния християнски университет през 2012 г. През 2018 г. влюбените се сгодяват, но сватбата е помрачена от скандал в семейството на младоженеца. 

Майка му дължи на бившия си съпруг 36 000 долара, които не може да плати. Обществеността е бясна. Не само че принцесата решава да се омъжи за обикновен човек, което в японското императорско семейство означава отказ от всички привилегии, но тя също така се забърква в история, която я дискредитира. След това става известно, че атаките на пресата и хората довеждат принцеса Мако до нервен срив.   

8 японски техники за успех, които ще променят живота ти

Скоро Кей обявява, че ще изплати дълга на майка си, а младоженците обявяват предстоящата си сватба и благодарят на малцината, които са подкрепили решението им да бъдат заедно.  

Интересното е, че Мако отказва да ѝ се заплати сумата от приблизително 1,5 милиона долара, която трябва да получи като компенсация за това, че не претендира за трона. Бившата принцеса вероятно взима това решение, за да не насъсква допълнително хората срещу императорското семейство и връзката й с Кей, тъй като парите идват от джоба на данъкоплатците.   

След сватбата двойката се мести в Ню Йорк, където момичето става адвокат. Заради този край те дори получават прякора „японските Меган и Хари“.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти