Време за четене: „От Венеция с любов“ ни отвежда на романтично пътешествие в търсене на отговори

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Новият завладяващ роман от авторката на „Вила в Сицилия“ вече е по книжарниците от нас от Издателство „СофтПрес“.

„От Венеция с любов“ на Розана Лей отвежда читателите на романтично пътешествие из Европа, за да им напомни, че в живота понякога се налага да се върнеш назад към миналото, за да откриеш отговорите на въпросите от настоящето.

Откъс от книгата прочетете тук >>>

Джоана и Хариет са сестри със съвършено различен живот. Едната е щастливо омъжена и живее в Лондон, където работи като журналист на свободна практика, а другата не е напускала границите на семейната ферма, която стопанисва сама, грижейки се за болната им майка. Но се оказва, че и двете са еднакво упорити в решението си да запазят проблемите в тайна.

Докато Хариет се чуди как да намери пари за поредния ремонт на Мълбери Фарм Котидж и да отдели пет минути за себе си, сестра ѝ бърза да избяга от хаоса, причинен от проваления ѝ брак. Избира за убежище именно родния дом в Дорсет.

Една красива картина над леглото и купчина стари писма, намерени в прашен сандък на тавана, провокират любопитството на Джоана и ѝ задават нова цел – да открие коя е жената, изляла сърцето си в тях. Стъпките я отвеждат към Венеция, Лисабон и Прага, а историята открехва вратата към миналото, но дава на Джоана и ключ към нейното бъдеще. Междувременно в Дорсет сестра ѝ също продължава с търсенето - на голямата любов и на онзи бленуван живот на споделено щастие, без да осъзнава, че понякога всичко, от което човек има нужда, е точно под носа му. 

„От Венеция с любов“ включва всички съставки на един вълнуващ роман – завладяващ сюжет, подчинен на майсторско писане, и дълбоки емоции, вдъхновени от една невъзможна любов и от непрекъснатия стремеж към себепознание и търсене на щастие. Розана Лей преплита нишките на времето, кръстосва хора и съдби, за да отвори нови пътища и хоризонти, припомняйки, че най-верният компас е сърцето.

Благодарение на ярките описания, с които изпъстря страниците на романа си, тя осигурява на читателите така търсеното в наши дни бягство от тривиалността на ежедневието, събужда сетивата за вкусове и аромати и отваря очите за незабравими гледки. Но наред с авантюристичния дух, завладял част от историята, Розана Лей говори и за очарованието на домашния уют и за онези моменти на абсолютна хармония, когато знаеш, че си на точното място с правилния човек.

Откъс от книгата прочетете тук >>>

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти