Трогателното писмо на един баща до дъщеря му: „В бъдещия си съпруг търси това...“

семейство
Снимка: iStock

Бащата е първият мъж в живота на едно момиче и се превръща в неин модел за подражание.

Нашият модел за семейните отношения се формира от най-ранна възраст. Затова и е важно детето да вижда у дома родители, между които има комуникация, разбирателство и романтика.

семейство
Снимка: iStock

А нещата, на които мъжете учат своите дъщери чрез съвети и напътствия, може неусетно да оформят бъдещите им взаимоотношения.

Днес публикуваме красивото и мъдро писмо на един татко до дъщеря му, в което се крие отговорът на въпросите за нейното собствено достойнство и как мъжът ѝ трябва да се отнася с нея.

семейство
Снимка: iStock

С тези прости, но трогателни думи, този баща иска да научи своето дете, че трябва да открие човека, който искрено ще я обича и ще се грижи за нея.

„Скъпа моя, наскоро майка ти и аз тръгнахме да изписваме въпрос в Google. По средата на въвеждането на въпроса Google показа списък с най-популярните търсения в света. А отгоре на списъка прочетох: „Как да поддържам интереса му?“.

536
Снимка: google.bg

Това ме стресна. Прегледах няколко от безбройните статии за това как жените да бъдат секси и сексуални, как да поднасят на мъжа си бира с усмивка, и начините да го накарат да се почувства умен и превъзходен. И се ядосах.

Малката ми, твоята работа не е, никога не е било и никога няма да бъде просто да „поддържаш интереса му“.

Твоята задача е да знаеш дълбоко в душата си, че си достойна за (неговия) интерес. (Ако можеш да запомниш, че всички останали също заслужават интерес, битката на живота ще бъде наполовина спечелена. Но това е писмо за друг път.)

семейство
Снимка: iStock

Ако можеш да повярваш в стойността си по този начин, ще бъдеш привлекателна в най-важният смисъл на думата: ще привлечеш момче, което е способно да се интересува от теб и което иска да прекара своя живот, инвестирайки целия си интерес в теб.

Затова искам да ти разкажа за момчето, което ще знае, че си интересна:

❤ Не ме интересува дали той слага лакти на масата за вечеря - стига да забелязва начина, по който носът ти се свива, когато се усмихваш. 

семейство
Снимка: iStock

❤ Не ме интересува дали ще може да играе мач или карти с мен – стига да може да играе с децата, с които ще го дариш, и да се наслаждава на всички великолепни и понякога разочароващи начини, по които те са точно като теб.

❤ Не ме интересува дали преследва голяма кариера – стига да следва сърцето си и то винаги го води обратно при теб.

❤ Не ме интересува дали е силен – стига да ти дава възможност да упражняваш силата, която е в сърцето ти.

семейство
Снимка: iStock

❤ Не ме интересува за кого гласува на изборите – стига да се събужда всяка сутрин, избирайки теб за почетното място в дома ви и специалното място в сърцето си.

❤ Не ме интересува какъв е цветът на кожата му – стига да рисува върху платното на живота ви с щрихи на търпение, жертвоготовност, уязвимост и нежност.

семейство
Снимка: iStock

❤ Не ме интересува в каква религия е възпитаван – стига да е възпитан да цени светостта на семейството ви и да знае, че всеки момент от живота с теб е съкровен и свещен.

В крайна сметка, мила моя, ако случайно попаднеш на такъв мъж и ние с него нямаме нищо общо, пак ще имаме най-важното общо помежду ни: теб.

Защото единственото нещо, което трябва да направиш, за да „поддържаш интереса му“, е да си себе си.

С обич от човека, който ще бъде вечно заинтересован от теб,

Татко.“

Виж още >>> Ако той прави тези 20 неща, никога не го пускай да си отиде

семейство
Снимка: iStock

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти