Трикът с фенерчето в хладилника: защо всички трябва да го направим

хладилник
Снимка: Istock

Случвало ли ви се е да отворите хладилника и да установите, че храната не е достатъчно добре охладена? Или пък продуктите да се развалят преди да е изтекъл срокът им на годност? Това означава само едно - хладилникът ви има нужда от проверка на изправността.

А всички знаем, че това е голям и тежък уред, който не може просто да занесете на ремонт, а може да почакате доста, докато у дома ви дойде техник, който да го погледне. Но не се тревожете - има какво да направите, докато професионалист разбере какъв е проблемът!

Можете да направите това чрез един лесен трик, който отнема само няколко минути. Просто поставете фенерче в хладилника и затворете вратата.

Ако уплътнението на вратата на хладилника не функционира както трябва, студеният въздух може да изчезва. В резултат на това, освен развалянето на храната, може също така да забележите увеличение на месечната си енергийна сметка, поради неефективната работа на уреда. Въпреки това, тъй като светлината на хладилника се изключва при затворена врата, е трудно да определите проблема.

Този полезен трик бързо ще ви помогне да идентифицирате евентуални проблеми с гуменото уплътнение на хладилника, така че да можете да ги отстраните преди да се наложи да изхвърлите повече храна или да закупите нов хладилник за кухнята си.

За да изпълните този трик, вземете едно фенерче, включете го и го поставете в хладилника, след което затворете вратата.

Този трик е най-удобно да се изпълнява през нощта, когато трябва да изключите всички осветления в кухнята. При изключено осветление и затворена врата на хладилника, проверете дали светлината прониква от хладилника в кухнята. Ако забележите такова проникване на светлината, това е сигнал, че е време да смените гуменото уплътнение на вратата на хладилника!

Вижте и няколко причини да не поставяте магнити на вратата на хладилника:

Защо НЕ трябва да слагате магнити върху хладилника

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти