Защо трябва да слагаме купичка със сода за хляб в хладилника?

жена хладилник
Снимка: Istock

Защо е добре да слагаме купичка със сода за хляб в хладилника? Това не е някой трик за късмет и благополучие или пък нещо според фън шуй. Обяснението на този съвет е съвсем практично и може да ви отърве от проблем с хладилника, който често имаме.

Известно е, че содата бикарбонат е изключително полезен почистващ продукт.

Почти няма домакинство, което да не се е сблъсквало с неприятни миризми идващи от хладилника. Разбира се в такива случаи премахваме източника, а после и почистваме хладилника старателно.

На помощ ни идва и содата бикарбонат, която е толкова полезна – тя може да неутрализира и абсорбира лошите миризми. Предимството е, че се намира почти във всяко домакинство.

жена хладилник
Снимка: Istock

Нужно е да добавим в малка купичка няколко лъжички сода и да я оставим в хладилника. Ако искаме да има по-дълготраен ефект, трябва да я подновяваме през две седмици.

Друг начин за елиминиране на миризми е поставянето на цяла отворена опаковка със сода за хляб в задната част на хладилника. Содата се сменя всеки три месеца при поредното основно почистване.

А ето и няколко интересни, хитри и функционални идеи, които ще ви помогнат да организирате хладилника си по чудесен начин:

Трикове за организация на хладилника

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти