Трябва ли да караме мъжа да ревнува?

Трябва ли да караме мъжа да ревнува?
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Това е въпрос, който жените трябва да си задават, но въпреки това рядко го правят. Дали ревността наистина ни помага във връзките?

Много дами съзнателно действат така, че да накарат своя партньор да изпитва ревност. Но дали това наистина дава положителни резултати? Дали хората в действителност са по-привлечени от нас, когато ни виждат отворени към вниманието на потенциалната конкуренция?

Позволете ми да осветля някои тънкости по темата, преди да решите какъв курс на действие да предприемете за себе си. Няма оправдание, което може да извини домашното насилие... и все пак, за да ви дам представа с какво може би се заемате, ревността е един от основните мотиви на насилието, упражнено от мъже върху романтичните им половинки.

Да кажем, че сте с човек, който никога няма да излее гнева си под формата на тормоз. Но не бихте ли се въздържали от това да създадете у любимия си емоции, които ще го накарат да се чувства ядосан, предаден и хванат в капана на емоционалната болка?

Мъжете, които са добър “материал” за истинска, обвързана връзка с дълбока емоционална привързаност няма да реагират добре на опитите ви да генерирате ревност у тях. Те просто ще ви понижат няколко нива в скалата на тяхното уважение, възхищение и на вашия потенциал за дълготрайна връзка.

Може ли ревността да “проработи” във връзка, в която няма обвързване и обещения за повече, които не са изречени, но се подразбират? Да, може. В такива ситуации ревността може да се окаже ценна (стига да не прекалявате).

Какво е ревността? Накратко тя представлява страх от загуба. Различава се от завистта в това, че фокусът е върху нещо, което чувствате, че вече е ваше. Човек може да ви завижда за страхотната кола, ако той няма такава. Но ако аз си имам някакъв флирт с Петър, а Петър, изглежда, че споделя все повече и повече от флиртаджийското си настроение с Диляна, аз мога да ревнувам, че вниманието му не е постоянно върху мен.

Този страх да загубим нещо, което ценим, може да се окаже мотивация за действие, с което да получим това, което ни харесва, само за себе си. Но и без да е налице обвързана връзка, генерирането на ревност може пак да спечели пасивно-агресивни или негативни реакции от другата страна, затова го използвайте само тук и там и то за кратко време.

И никога, никога не го използвайте във връзка, в която имате вербална договорка за обвързване с партньора си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти