Кюфтето е традиционно ястие от националната кухня, което се радва на особена почит у нас. Вариантите са основно с месо, но има и вегетариански кюфтета, които се правят от зеленчуци.
Кюфтетата от тиквички са леки и вкусни, но особено популярни са тези от картофи. Те имат толкова фенове, колкото и традиционният деликатес от смляно месо. Както повечето вегетариански ястия, това също се приготвя по-трудно, отколкото неговият аналог от месо.
Още от Свободно време
-
Мина от Big Brother: Бях злобна към Сияна! Съжалявам, но поведението ѝ е леко! (ВИДЕО)
-
Най-култовите цитати от любимия ни сериал "Приятели"
-
Гизем от „Игри на волята“: Сънувах как мама ме вика и има нужда от мен, беше знак, че трябваше да отпадна (ВИДЕО)
-
Разпознайте лъжеца по тези подсъзнателни сигнали на тялото му
Най-голямата трудност при приготвянето на картофени кюфтета идва при топлинната обработка. Разочарованието при пръсването на картофеното кюфте при пържене е чувство, което много често съпровожда първите опити в приготвянето на ястието. Каква е тайната на вкусните картофени кюфтета, как се подготвят, за да не се разпаднат при пържене, поемайки ароматите на пушещата мазнина? Ето една обещаваща рецепта.
Необходими продукти: 1 килограм картофи, 100 грама сирене, 1 глава лук, 1 яйце. Подправки - сол, черен пипер, чубрица и други на вкус. За панировка: 2 яйца и брашно.
А ето ги и триковете са вълшебно вкусни картофени кюфтета:
Прочетете още:
Тайните на идеално подправената кайма за кюфтета и кебапчета
Тайните трикове, които правят всички ястия с кайма вълшебно вкусни
Как мекиците да не станат мазни? 6 хитри кулинарни трика
Спрете да правите тези неща, когато готвите картофи
