Проклятието се повтаря: съпругата на един от потъналите с "Титан" е потомка на жертви от "Титаник"

В последните няколко дни цял свят беше притаил дъх пред напрегнатото търсене на изчезналата малка подводница "Титан", отправила се на път в дълбоките води на Атлантическия океан. За съжаление всяка надежда за спасение си отиде, когато стана ясно, че това, което е трябвало да бъде 10-часово пътуване до потъналия кораб "Титаник", завършва с трагедия.

Всичките петима пътници на изчезналата подводница загиват при катастрофална имплозия. Смъртта им беше потвърдена в четвъртък, с което приключи едноседмичното издирване на оцелели, наблюдавано отблизо в целия свят, пише CNN.

Един от петимата загинали е собственикът на „Титан” Стоктън Ръш, който е управлявал подводницата по време на катастрофалното пътуване. По ирония на съдбата се оказва, че неговата съпруга Уенди Ръш е потомка на пътници на лайнера „Титаник”, който потъва в Атлантическия океан през 1912 година. Информацията е на The New York Times, цитирани от БГНЕС.

Уенди е праправнучка на Исидор и Ида Щраус, които са били женени над 40 години и са потънали заедно с масивния кораб хванати за ръка. Според архивни записи Исидор Щраус отказал да се качи на спасителната лодка, отстъпвайки място на по-младите мъже, деца и жени. Ида пък отказала да изостави съпруга си и също не напуснала потъващия кораб.

По думите на очевидци, когато корабът потъвал под вода, съпрузите са видени да се държат за ръце на палубата на „Титаник”. Според архивите на The New York Times тялото на Исидор Щраус било намерено в океана около две седмици след като корабът се разбил. Останките на Ида Щраус обаче така и не са открити.

Исидор и Ида Щраус послужиха за вдъхновение за двама от героите във филма на Джеймс Камерън "Титаник" от 1997 г. В една от сцените е показана възрастна двойка, която лежи прегърната, докато вода изпълва кабината им.

От Edna.bg вече сме ви запознавали с истинската история на възрастната прегърната двойка от кораба "Титаник". Повече за тях може да прочетете тук: 

►Истинската история на прегърнатата възрастна двойка от филма "Титаник"

Уенди Ръш се омъжва през 1986 г. за Стоктън Ръш, основател на компанията OceanGate, която предлага подводни екскурзии до легендарните останки на "Титаник". Нейната страница в LinkedIn казва, че през последните две години е участвала в три експедиции на OceanGate до останките на „Титаник”. Сега тя работи като директор по комуникациите на компанията.

61-годишният Ръш основава OceanGate през 2009 г. с обявената мисия "да увеличи достъпа до дълбокия океан чрез иновации". В поредица от интервюта Ръш казва, че дълбоко вярва, че морето, а не небето, предлага на човечеството най-добрите шансове за оцеляване, когато повърхността на Земята стане необитаема.

В качеството си на главен изпълнителен директор Ръш, който е завършил Принстън през 1984 г. със специалност аерокосмическо инженерство, наблюдавал "финансовите и инженерните стратегии" на компанията и предоставял "визия за развитието" на подводните апарати с екипаж. Но в нетърпението си да изследва, Ръш често изглеждал скептичен, ако не и пренебрежителен, към регулациите, които биха могли да забавят иновациите.

Титаник: зловещите истории на пасажери, от които ще ви побият тръпки

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти