Stranger Things 3 - по-добър, по-забавен, по-тъжен

stranger things
Снимка: Netflix

Вяра Иванова

Това е сериалът, за който всички говорят! Сериалът, който всички чакаха почти две години. Феномен, който се гледа на един дъх и кара сърцето ти непременно да обикне героите му.

Stranger Things е отново тук с третия си сезон и се надявам, че вече сте изгледали чисто новите 8 епизода, с които братята Дъфър така щедро освежиха лятото ни. Ако пък не сте, спокойно, няма да има спойлери нататък в текста!

Именно братята Дъфър успяха да напипат една много чувствителна нишка у зрителската душа -  носталгията. Носталгията и детската невинност са и движещата сила на сериала, които го превръщат в нещо повече от поредната добре написана история. 

stranger things
Снимка: Netflix

Ако изпитвате носталгия към детството си, ако си спомняте с умиление как обикаляхте до късно с колела навън, как си имахте цяла приятелска дружина, с която измисляхте бели и мисии, играехте на бордни игри и се промъквахте на разни места, то няма как Stranger Things да не ви накара да се усмихнете и да пускате епизод след епизод.

Прибавете към това и отличен осемдесетарски саундтрак, препратки към любимите ни вещи от онова време и преживяване на всички първи трепети, които чувстваш когато си хлапе, заседнало някъде между детството и съзряването, то Stranger Things ще ти се стори като нещо гениално.

А, да, да не забравяме и за мистичното чудовище, което преследва любимата ни група от хлапета! И за новата “игрална” площадка в сериала - молът на Хоукинс!

stranger things
Снимка: Netflix

Новият сезон определено е по-добър, по-забавен, но и по-тъжен от предишните два. Екипът прави показно как нивото на един сериал може да не се сваля с всеки следващ сезон. Любимите ни герои определено порастват и се развиват, както и “любимото” ни чудовище, което също еволюира в сезон 3 и е по-страшно (и гнусно) отвсякога.

Това е и най-забавният сезон до момента, за което много спомага бромансът между Стив и Дъстин, които получават доста повече екранно време заедно в новите епизоди. Братята Дъфър са надушили, че комбинацията между двамата е попадение в десетката и изцеждат химията помежду им по възможно най-добрия начин. 

stranger things
Снимка: Netflix

Към тяхната дружина се присъединява и също толкова забавната (и умна) героиня Робин, изиграна от дъщерята на Итън Хоук и Ума Търман. И по-малката сестра на Лукас, която спечели сърцата на зрителите с епизодичните си появи в предния сезон и сега заслужено играеше редом до главния каст през по-голямата част от сезона. И… о, да! Това момиченце е ОГЪН!

stranger things
Снимка: Netflix

Първи любовни трепети, първи раздели, първо мотаене в мола, първи сериозни загуби - новият сезон предлага от всичко на зрителите и е много възможно в един и същи епизод да си поплачете от смях, а след това от мъка.

Към целия неизменно странен сюжет прибавяме и щипка руски конспиративни теории и получаваме бомбастичен сезон, който не е излишно разтегнат или орязан. Точната доза “Странни неща”, на които не трябва да гледаш сериозно, а с които просто трябва да се забавляваш!

stranger things
Снимка: Netflix

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти