По-важната причина да се нуждаем от цветя, която ще ви накара да си купите букет още днес

цветя букет
Снимка: iStock

Оказва се, че красивият вид на цветята и техният приятен аромат не са единствените им характеристики в полза на хората.

Американското дружество за растениевъдство провежда проучване, което проверява дали растенията имат терапевтично влияние върху оперирани пациенти, а резултатите са удивителни. По време на изследването 90 пациенти са разделени в помещения с и без растения, а тези, които се оказват в компанията на растения, показват доста по-различен резултат от онези, при които те са отсъствали.

Сложете тези растения в спалнята и ще спите по-добре >>>

Според проучването хората, които са изложени на цветя, имат по-ниски нива на кръвно налягане и сърдечен ритъм, както и понижени равнища на болка, тревожност и умора. Те изпитват по-позитивни усещания и по-голямо удовлетворение от стаите си в сравнения с пациентите без зеленина. 

Заключенията от това изследване всъщност подсказват, че цветята трябва да бъдат „допълващо лекарство“ за възстановяващи се пациенти.

Но това не се отнася само до тях - букети от цветя могат да ни накарат да се почувстваме по-малко стресирани, твърди проучване, публикувано в изданието „Допълнителни терапии в медицината“. По време на изследването на колежанки са дадени вази със свежи цветя, които да поставят в стаите на общежитията си. В резултат на това момичетата се чувстват по-спокойни и по-малко стресирани от преди. 

Любимите цветя на кралското семейство

Не знаем за вас, но това ни кара да се замислим дали да не си купим поне един букет още днес. Или просто изпратете тази статия на любимия си, за да му напомните, че цветята не са просто каприз.

Вижте тук стайните растения, които са полезни за здравето >>>

Стайните растения, които са полезни за здравето ни

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти