Омагьосващата красота на Седемте рилски езера (видео)

Две от езерата – Окото и Бъбрека
Снимка: Thinkstock

От Рила извират едни от най-пълноводните и дълги реки на Балканите – Искър, Марица и Места.

Изворите на много притоци на тези реки, както и на притоци на Струма, също се намират във високопланинските части на Рила.

Най-впечатляващите водни басейни обаче определено са Седемте рилски езера – красиви чисти води, чиято гледка мотивира хиляди туристи да изкачват не малката надморска височина, за да се докоснат до красотата им.

Красиво видео ни показва впечатляващите седем езера, които разкриват приказни гледки, заслужаващи да се видят от всеки българин.

А ето и още една стимулираща причина да посетите величествената Рила планина – да участвате в Националния фотографски конкурс на тема „Моята Рила“, да споделите Вашият поглед за планината в снимки, което ви дава шанс да спечелите страхотни награди!

Организатори на конкурса са Агенция за регионално развитие на Рила и Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“, а подкрепа оказват общините Благоевград, Самоков, Сапарева баня, Белово, Дупница, Костенец, Рила и Кочериново.  

Повече информация за правилата за участие в конкурса и наградния фондможете да намерите на официалните сайтове и фейсбук страниците на организаторите на конкурса rrda.bg/ и photoacademy.org.

Прочетете още:

Най-красивите пещери в България

Шест места с истории за любовта в България

Десет повода за национална гордост

Природна приказка: Дряновският манастир

Опознай България с влак

Трявна и магията на любовта

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти